SATICI

SaticiWordPress.com

Yumurtalı Ispanak

Yumurtali_ispanak

Hani en pahalı ve değişik isimli yemekler karşısında tercih edeceğiniz, egzotik malzemeler içermese bile “harika olmuş!” yorumunu alabileceğiniz, size anne mutfağını, aile olmayı anımsatan yemekler vardır ya… İşte yumurtalı ıspanak yukarıdaki uzun cümlede geçen tüm tanımları taşıyor benim için. Doğrusu 850’nin üzerinde tarif içeren bir yemek sitesi yazarına yakışmaz belki yumurtalı ıspanak tarifi vermek. Yine de ben her defasında sanki onun yaptığının sırrını keşfedemeyecekmişim gibi annemi arayıp üzerinden geçiyorum. O da her seferinde sabırla aynı sırayı tekrarlıyor.

Soğanla kıymayı kavur, pulbiber ekle. Kıyma pişince doğradığın ıspanakları ilave et. Ispanaklar sönünce tuzunu ilave et. Çukur açıp yumurtaları kır, altını kısıp kapağını kapat ve sarılarının tamamen pişmesini sağla. Bir de ekliyor, kendin yiyeceksen yumurtaları şimdiden kırma, sade ye. Akşam beraber yiyeceğiniz zaman kır, yumurtaları yemeden hemen önce pişirirsen daha lezzetli olur…”*

*ilk kez yapanlar için not, 1 soğan, 250 veya 300gr kıyma, 1 kg ıspanak, 3 yumurta, tuz, pulbiber

kıymalı istemeyen zeytinyağlı yapabilir ..

Bir Cevap Yazın

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Connecting to %s

Information

This entry was posted on Ağustos 22, 2008 by in sofra, yöreselyemekler, zeytinyağlılar.
%d blogcu bunu beğendi: