SATICI

SaticiWordPress.com

KAYSERİ MANTISI

Haftasonu pazar günü komşularla ufak bir mantı organizasyonu yaptık. Çocuklarla biraz zor oldu. Ama sonuçta afiyetle yendi. Ben mantının her türlüsünü severim. Mercimek mantı, kayseri mantısı, tepsi mantısı, sosyete mantısı, kaşık mantısı, pabuç topu ( eşimin anneannesi yapar)aklınıza ne gelirse. Ama yinede kilo açısından çok tehlikeli ben biraz fazla kaçırmışım haftasonu. Aman siz öyle yapmayın. Herşey kararında güzel. Fazlası zarar.

Kayseri_mansiti

Malzemeler:
6 kişilik


Hamuru için:

  • 3 su bardağı un
  • 1 yumurta
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 kahve fincanı su

İçine:

  • 200 gr kıyma
  • 1 adet kuru soğan
  • tuz, karabiber

Üzerine:

  • 2 çorba kaşığı tereyağ
  • 1 çorba kaşığı salça
  • kırmızıbiber, tuz, nane,(kekik)
  • 8 su bardağı su (haşlamak için)
  • 5 diş sarımsak
  • yarım kilo yoğurt

Yapılışı:

  1. Hamuru yoğuracağımız kaba unu boşaltalım. Ortasını havuz gibi açıp yumurtayı,tuzu ve suyu ilave edelim. Hamurun hepsi toplanasıya kadar yoğuralım. ( hamuru bıçakla kestiğimizde içinde gözenek olmaması lazım.)
  2. soğanı rendeleyip kıymayı,tuzu ve karabiberi karıştırarak içini hazırlayalım.
  3. Hamurdan 2 yada 3 beze yapıp üzeri ne bir bez örterek 20 dk kadar dinlendirelim.
  4. daha sonra 1-2 mm kalınlığında yufkalar açıp 1.5-2 cm kareler keselim.kıymalı içten azar azar ortalarına koyuk, dört köşesi üstde ortada birleşecek şekilde katlayalım.
  5. katladıklarınızı tabanına un serpilmiş olan tepsiye aktarın.( eger buzlukta saklamak isterseniz 10 dakika kadar orta hararetli fırında kızartmadan fırınlayın. Soğunca poşetleyip buluğa koyabilirsiniz. Uzun süre dayanır.) kalan hamurlarıda bu şekilde açıp katlayın.
  6. Suyu tencereye alıp kaynatın.
  7. Kaynayan suyun içine mantıları salın. Ara ara yapışmaması için karıştırın. Mantılar pişmeye başlayınca yumuşar. Sizde birtane alıp pişip pişmediğini kontrol edin.
  8. Ayrı bir tavaya tereyağını aktarın ve yağda salçayı, tuzu , naneyi ve kırmızı biberi yakıp tenceredeki sulu mantının içine salçalı yağı aktarın. Tencerenin altını kapatın. Güzelce karıştırın.
  9. Sarımsaklı yoğurdunu hazırlayın. Sıcak olarak sulu mantıdan tabaklara üzeri yoğurtlu olarak servis yapın.

Afiyet olsun.

Bir Cevap Yazın

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Connecting to %s

Information

This entry was posted on Ağustos 4, 2008 by in mantı, sofra, yöreselyemekler.
%d blogcu bunu beğendi: