SATICI

SaticiWordPress.com

Körili ve Yoğurtlu Tavuk

 

Malzemeler

 
400 gr. tavuk budu
Bir küçük kâse yoğurt
2 soğan
2 kahve fincanı sıcak su
4 dal maydanoz
Zeytinyağı
Köri
Zencefil
Tuz

 

Hazırlanışı

 
Tavuk budunun derilerini temizleyin.
Soğanı soyup kıyın.
Maydanozu temizleyip kıyın.
Yoğurdu krema kıvamında çırpın.
Zeytinyağını tavada ısıtın.
Köri ve zencefili ekleyip karıştırın.
Soğan ve eti ilave edip sote edin.
Suyu ekleyip kapağını kapatın ve kısık ateşte
15-20 dakika pişirin.
Ocaktan alıp tavuğun üzerine yoğurdu sürün.
10 dakika kapağı kapalı olarak bekletip servis tabağına alın.
Kıyılmış maydanozla süsleyip servis yapın.

Zeytinyağlı yemek tarifleri için tıklayın.

Bir Cevap Yazın

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Connecting to %s

Information

This entry was posted on Mayıs 30, 2008 by in yöreselyemekler.
%d blogcu bunu beğendi: