SATICI

SaticiWordPress.com

ANNELER DİKKAT !!MUTFAKTA BİZLERİ BEKLEYEN TEHLİKE

 

Son günlerde yine kafaları karıştıran reklamlar, görsel basın,yazılı basında arka arkaya aşağıda anlatacağım konularda müsbet yayınlar yaparak ne demek istiyorlar acaba?Senelerdir margarinler ve hazır üretilen çorbalar,biskivüler,içecekler,meyvalı yoğurt, hazır besin maddeleri,dayanıklı süt, vb gibi yiyecek maddelerindeki koruyucu katkı maddeleri sağlığımız için, özellikle de çocuklarımız için çok zararlı olduğu bilgilerie yazıldı çizildi.Oysaki hazır ürünlerde tad veren katkı maddesinin kullanılması (gulitamat-mono-sodium) gelişmiş ülkelerde yasaklanmıştır.Bizim ülkemiz insanları denek olarak kullanılıyor kimse de bu yanlışa dur demiyor.Bu katkı maddelerinin devamlı tüketilmesi halinde insanlarda ileri yaşlarda alzahimer hastalığına yol açtığı bilim adamları tarafindan açıklanmıştır.Şimdi ne oldu da bu bilgilerin yanlış olduğu yazılır söylenir ,anne eli değmiş gibi reçel,anne eli değmiş gibi bisküvi , sağlık için margarin tüketin denir. Pazarlama, reklam, kazanç, hile hurda yalan yanlış bilgilenibidirmeler sürüp gidiyor.Anneler yavrularına sağlıklı yiyecekler hazırlarmak için çabalarlar ve hep araştırırlar en iyisini en besleyicisi nasıl yaparım diye.Yapmayın,en kutsal varlığımız olan annelerimizin adını ticari çıkarlarınız için kullanmayın.Benim samimi düşüncem bu işlerin tamamen DUYGUSALLIK ‘tan kaynaklandığıdır. Hiç bir sağlık endişesi taşımadan hazırlanan hazır yemekler, nasil olur da annelerimizin hazırladığı yemeklerle benzeştirilerek pazarlanmaya çalışılır.Benmutfağımda zeytinyağı ve tereyağı ve(fındık -ayçicek,kanola,bazen de mısır)gibi yağların karışımını kullanmaya çalışıyorum.Özellikle markalı ürünleri almaya dikkat ediyorum,yağ sektöründe çok hilenin döndüğünü basından okuyor ve dinliyoruz, biliyoruz. TV proğramlarında doktorlara sorulan soru, siz çocuğunuza margarin yediriyormusunuz şeklindedir.Cevap:Çocuklarımaasla margarin yedirmedik yedirmem de. Varın bu çevaptan sonra siz anneler evlatlarınıza margarin yedirin.Bilgibirikimimizin bizlere söylediği,yapabildiğimiz kadar kendi evimizde sağlıklı yiyecekler üretmeye çalışmak yönündedir.Besinmaddelerini alırken kaliteye önem vermek,az ve öz tüketmek.

Mutfağımızda mümkün olduğu kadar zeytinyağı kullanmaya çalışalım,eti kendi yağıyle pişirelim,büyüme çağındaki çocuklarımıza et yedirmeye çalışalım.Günlük süt tüketmeye çalışalım, bebeklere yogurdu evde yapalım. Çorbanızı evde kendinız hazırlayın,zor değil bunları yapmak, yeterki zamanı iyi planlayın.Hazırgıdaları ne kadar az kullanırsanız o kadar sağlıklı nesiller yetiştiririz. Bu konuda hepimiz duyarlı davranmalıyız.Sevdiklerimizin sağlıklı beslenmesi için elimizden geleni yapmaya çalışmalıyız.Parakazanmak hırsı olan sağlıksız koşullarda üretilen yiyeceklere hep beraber dur diyelim.Parakazanmak hırsı ile, kullanılması insan sağlığını tehlikeye sokan sakıncalı katkı maddelerini üretimde kullananlara yazıklar olsun. Bu tehlikeyi bilerek sırf para kazanmak için bu tür yiyeceklerin reklamını yapanlara da, destek olanlara da daha büyük yazıklar olsun.Yaptıkları yanlışlıkların bedelini kendileri ödesin.

Dahafazla bilgi için   YEMEK  SİTEMİZİ   ziyaret ediniz

Bir Cevap Yazın

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Connecting to %s

Information

This entry was posted on Mayıs 14, 2008 by in öneri, kısa not, SAĞLIK.
%d blogcu bunu beğendi: