SATICI

SaticiWordPress.com

VEZİR PARMAĞI

MALZEMELER:
3 yemek kaşığı tereyağ1 su bardağı su1 su bardağı un2 adet yumurtakızartmak için sıvı yağ
Şerbet için:
1,5 su bardağı su1,5 su bardağı şeker2-3 damla limon suyu
HAZIRLANIŞI:
1- Tereyağını su ile kaynatın. Unu ilave edip tahta bir kaşıkla karıştırın. Un kendini toplayınca ocağın altını kapayın.2- Soğuyan hamura yumurtalları teker teker ilave edip yoğurun.3- Hazırladığınız hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparın. Avuçlarınızın içini yağlayıp parmak şekli verin.4- Soğuk yağın içine atıp çok harlı olmayan ateşte kızartın.5- Şerbet için tozşeker ve suyu kaynatın. Limon suyu ilave edip biraz daha kaynatın Soğumaya bırakın. Soğuk şerbetin içine sıcak tatlıları atın ve şerbeti çekmesi için bekleyin.Not: Kızartma aşamasında hamurları her defasında soğuk yağa atmalısınız. 2. tava yı yaparken kenara alıp tavanızın soğumasını sağlayın.

Bir Cevap Yazın

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Connecting to %s

Information

This entry was posted on Mayıs 3, 2008 by in tatlılar.
%d blogcu bunu beğendi: