SATICI

SaticiWordPress.com

ŞEKERPARE

MALZEMELER:
Hamur için:1 paket margarin (ben tereyağ kullandım)1 su bardağı pudra şekeri1/2 su bardağı irmik3 yemek kaşığı hindistan cevizi3,5 su bardağı un2 yumurta1 paket vanilya1 paket kabartma tozu
Şerbeti için:3 su bardağı şeker3 su bardağı su1/2 limon
üstü için:fıstık (ya da fındık)
HAZIRLANIŞI
1- Tüm Hamur malzemelerini karıştırın, yoğurun. Unu azar azar ekleyin.2- Hamurdan ceviz büyüklüğünden parçalar alın, kurabiye yapın.3- Üstüne fındık ya da fıstığı ekleyin. Önceden ısıtılmış 175 derece fırında pişirin. Üstü pembeleşsin.4- Diğer tarafta şerbet için su ve şekeri koyup karıştırın kaynadığında limonun suyunu ekleyip bir taşım daha kaynatın. Ateşten alıp ılımasını sağlayın.5- Fırından çıkarmış olduğunuz sıcak şekerparelerin üstüne ılık şerbeti dökün. Üstüne tepsi kapatıp şerbeti çekmesini sağlayın. Afiyet olsun.

Bir Cevap Yazın

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Connecting to %s

Information

This entry was posted on Mayıs 3, 2008 by in tatlılar.
%d blogcu bunu beğendi: