SATICI

SaticiWordPress.com

İRMİK HELVASI

MALZEMELER:
1 paket irmik 500gr 250 gr tereyağ1 çay bardağı sıvıyağ1/2 kase kabukları soyulmuş badem 1-2 dal gül damlası (varsa)
Şerbeti için: 2,5 su bardağı toz şeker2,5 su bardağı su
HAZIRLANIŞI:
1- Yağ eridikten sonra irmik eklenir ,kavrulmaya başlanır. İrmik rengi koyulaşınca (asla kahverengi olmayacak) kıvamı tamamdır.2- Şerbet için su ve şekeri kaynatıyoruz. İçine gül damlası bitkisini ekliyoruz. Kaynatmaya devam ediyoruz. Ocaktan indirdiğinizde gül damlasını şerbetin içinden alıyoruz. Aromasını vermiş olması yeterli. Ilıması için kenara alıyoruz.3- Şerbeti kavurduğumuz irmiklerin içine şerbeti döküyoruz. Kapağını kapatıp şerbeti çekinceye kadar kapağı kapalı şekilde pişiriyoruz. Şerbet çektikten sonra ocaktan alınıp bir tepsiye yayıyoruz, bastırıyoruz. Üstüne aralıklı olarak bademleri koyuyoruz. Buzdolabında soğumaya bırakıyoruz. En az 3-4 saat. Baklava şeklinde veya istendiği gibi kesip servis yapıyoruz.Afiyet olsun.

Bir Cevap Yazın

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Connecting to %s

Information

This entry was posted on Mayıs 3, 2008 by in tatlılar.
%d blogcu bunu beğendi: