ERZURUM LOKUMU

malzemeler:
3,5 su bardağı un
1 su bardağı yoğurt
250 gr sana yağı
kabartma tozu
muhallebi için:
8 kaşık şeker
1,5 su bardağı süt
4,5 kaşık pirinç unu
2 kaşık un
yapılışı: hamuru yoğurup 3’e böl 30 dk dinlendir. hamur dinlenirken muhallebiyi hazırla.
3’e böldüğümüz hamurları beze yapıp merdaneyle açıyoruz arasına muhallebi sürüp rulo şeklinde doluyoruz. sonra 1 yada 2 parmak kalınlığında kesip tepsiye diziyoruz 185 derecede pişiriyoruz. fırından çıkınca üzerine pudra şekeri serpiyoruz ve afiyetle yiyoruzzz
Reklamlar

Bir Yanıt Bırakın

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Connecting to %s