SATICI

SaticiWordPress.com

EKMEK KADAYIFI

MALZEMELER:
1 küçük ekmek kadayıfı7 su bardağı suŞerbeti3,5 su bardağı su4,5 su bardağı şeker1 limon suyukaymak ya da kaymaklı dondurma
HAZIRLANIŞI:1- Büyük ısıya dayanıklı bir tepsinin içine kadayıfın bir katını kırmızı kısmı alta gelecek şekilde koyun. 7 su bardağı sıcak suyu üstüne dökün. Ve üstünü kapatarak şişmesini sağlayın. 15-20 dakika bekleyin. Kağıt havluyla kadayıfın suyunu alın. Bastıra bastıra bu işlemi tekrarlayın2- Diğer tarafta şurubu hazırlamanız için su ve şekeri kaynatın. 20 dakika kadar. En son limonu katıp bir taşım kaynatın. Ağdalı bir hale gelmesi gerekiyor şurubun.3- Şurubu ekmek kadayıfının üstüne dökün. Ocağı kısık ateşe getirin ve tepsiyi üstüne koyun. Çevire çevire 40 dakika kadar pişirin. Kadayıfın üstünde şuruplar kabarcık oluşturmalı. EN son ateşten alıp ılımaya bırakın.4- Ben büyük bir bardak yardımıyla yuvarlak olarak kestim kadayıfı. Arasına kaymak koydum. Üstüne yeniden kadayıf koydum. En üstede kaymak yerleştirdim. Afiyet olsun.

Bir Cevap Yazın

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Connecting to %s

Information

This entry was posted on Mayıs 3, 2008 by in tatlılar.
%d blogcu bunu beğendi: