Kurabiyecikzade

· 3 yumurta

· 3/4 su bardağı şeker

· 1 paket vanilya

· 1/2 paket kabartma tozu

· 4-5 fiske limon kabuğu rendesi

· 2 çay bardağı zeytinyağı

· 1 yemek kaşığı katı yoğurt (tepeleme)

· aldığı kadar kepekli un

Üstü için: 1 yumurta akı, esmer toz şeker, hindistan cevizi
Yapılışı

Yumurta, şeker, vanilya, limon kabuğu rendesi, zeytinyağı ve yoğurtu karıştırın. Un ve kabartma tozunu içine eleyin. Hafif ele yapışan bir hamur olacak. Hamur üstü örtülüp biraz dinlendirildikten sonra, ceviz büyüklüğünde toplar yapılıp, yağlanmış tepsiye dizin. Üstü hafif kızarana kadar pişirin. Soğuduktan sonra yumurta akına batırıp, esmer şekere veya hindistan cevizine bulayın.

Reklamlar

Bir Cevap Yazın

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Connecting to %s