SATICI

SaticiWordPress.com

Buğu Kebabı

İçindekilerÖlçüMiktar
Koyun eti (kemiksiz)- -1 kg
Arpacık soğanı30-35 adet500 gram
Sarmısak6 diş18 gram
Domates2 büyük boy370 gram
Tuz1 2/3 tatlı kaşığı10 gram
Kara Biber1 tatlı kaşığı2 gram
Kekik1 tatlı kaşığı1.5 gram
Defne yaprağı3 adet1 gram

Yapılışı
Eti, arpacık soğanı büyüklüğünde kes, güveç veya yayvan bir tencereye koy. Soğanları ve sarımsakları soy, yıka, bütün olarak etin içine yerleştir. Domatesi yıkayıp aynı tencereye rendele. Tuz, kara biber, kekik ve defne yapraklarını da koy. Kapağı kapat. Kısık ateşte yaklaşık 2 saat pişir. Servis yaparken defne yapraklarını ayır.
Porsiyon adedi: 8
Besin Değeri
(Yaklaşık 1 porsiyonun)
Enerji361 cal
Protein22 g
Yağ26.8 g
Karbonhidrat7,3 g
Kalsiyum38 mg
Demir2.31 mg
Fosfor218 mg
Çinko4 mg
Sodyum584 mg
A Vitamini423 iu
Tiamin0.21 mg
Riboflavin0.25 mg
Niasin6.43 mg
C Vitamini8 mg
Kolesterol88 mg

Notlar
Hiç su konmadan, kendi suyu ile piştiğinden bu adı almıştır. Güveç veya kırılmaz cam tencere içinde, fırında pişirilebilir. Öğünlerde birinci yemek olarak servis edilir. Yanında pilav ve salata uygundur. Tekirdağ’da içine bol kimyon konur ve “Kimyonlu Et” adıyla bilinir. İzmir’de “Sakız Yahnisi” denilen bu yemeğe damla sakızı da konmaktadır.

Bir Cevap Yazın

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Connecting to %s

Information

This entry was posted on Mayıs 1, 2008 by in kebablar.
%d blogcu bunu beğendi: