SATICI

SaticiWordPress.com

ZEYTİNYAĞLI ENGİNAR DOLMASI

GEREKLİ MALZEME
6 adet enginar
1.5 kahve fincanı pirinç
1 bardak zeytinyağı
2 orta irilikte soğan
Yarım fincan un
2 adet limon
1 küçük demet dereotu
Yarım kilo taze bakla içi YAPILIŞI
1. Yarım fincan una bir limon suyu sıkılır, bir tencereye altı bardak su konur, bu suya unla karışık limon suyu güzelce karıştırılır.
2. Enginarlar saplarından kesilir. Bütün kabuk ve çiçeklerinden temizlenir. İyice ayıklayıp soyulur. Bir numaradaki unlu, limonlu suya hemen atılır. Kalan sapları taze ve körpe ise soyulur, onlar da suya atılır.
3. Ayrı bir kapta yarım bardak zeytinyağı ile çentilmiş soğanlar rengi değişmeyecek kadar kavrulur. Bunun içerisine kabukları soyulmuş küçük doğranmış taze bakla içleri, ayıklanmış, yıkanmış pirinç katılır. Dört beş dakika hepsi birlikte kavrulur. Bunların üzerine bir çay bardağı su dökülür. Orta ateşte pişirilir, suyunu çekince ateşten alınır. Üzerine kıyılmış dereotu serpilir, karıştırılır.

Bir Cevap Yazın

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Connecting to %s

Information

This entry was posted on Nisan 30, 2008 by in zeytinyağlılar.
%d blogcu bunu beğendi: