SATICI

SaticiWordPress.com

İZLİVAÇA

Zengin Boşnak Mutfağından, doyumsuz lezzetiyle …

MALZEMELER:
2 su bardağı su
2.5 su bardağı un
1 kahve fincanı zeytinyağı
Tuz

ÜZERİ İÇİN:
3 diş sarımsak (dövülmüş)
3 çorba kaşığı tereyağı
250 g yoğurt
Kırmızıbiber

HAZIRLANIŞI:
1. Un, tuz ve suyu karıştırın.
2. Çapı 35 santimetrelik yağlanmış tepsiye dökün.
3. Kalan yağı da üzerine dökün.
4. Fırına atıp üstü kızarınca çıkarın.
5. Ilıklaşınca elinizle gelişi güzel parçalayın.
6. Üzerine sarımsaklı yoğurdu dökün.
7. Tavada yağı kızdırın, kırmızıbiber katıp izlivaçanın üzerine dökün.

AFİYET OLSUN!

Bir Cevap Yazın

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Connecting to %s

Information

This entry was posted on Nisan 30, 2008 by in zeytinyağlılar.
%d blogcu bunu beğendi: