SATICI

SaticiWordPress.com

Lutuka

(Trakya Bolgesi)

1 buyuk boy patlıcan
2 carliston biber, ortadan ikiye bolun, cekirdek ve saplarini cikarip atin
2 buyuk domates, ortadan ikiye kesilmis
2 dis sarimsak, tuz ile dovulmus
3 yk sizma zeytinyağı
2 yk limon veya sirke
1/4 kap maydanoz, ince kiyilmis
Tuz
Karabiber

Firini broil (grill) e ayarlayip isitin. Patlicani tepsiye koymadan once uzerinde catal ile delikler acin, bu sekilde daha yumusak olur ve daha cabuk piser. Patlican, yesil biber ve domatesleri firin tepsisine koyun ve firina surun. Arada sirada masa ile dondurerek, yesil biberi 15 dakika, patlicanlari 20-25 dakika, domatesi de yanmayacak kadar kozleyin.

Patlicanlarin kabuklarini soyun, yesil biberlerin incecik olan zarini cikarin ve tel suzgecte sularini suzdurun. Her ikisini de kucuk parcalar halinde dograyin, kenarda bekletin.

Bu arada kozlenmis domateslerin kabuklarini soyun ve dovulmus sarimsak ile birlikte tavaya koyup orta isida, arada karistirarak suyunu cektirin.

Patlican, yesil biber, suyu cektirilmis domates, zeytinyag, limon veya sirke, tuz ve karabiberi karisitirin. Servis tabagina gecirin, uzerini ince kiyilmis maydanoz ile susleyip ekmek veya pide dilimleri ile birllikte kebap yaninda ikram edin.

Bir Cevap Yazın

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Connecting to %s

Information

This entry was posted on Nisan 30, 2008 by in zeytinyağlılar.
%d blogcu bunu beğendi: