SATICI

SaticiWordPress.com

ORUK KEBABI

Kebabı (oruk)

İçindekiler Ölçü Miktar
Bulgur (köftelik) 1 su bardağı 150 gram
Su (sicak) 1/2 su bardağı 100 gram
Soğan 2 büyük boy 180 gram
Sarmısak 5 diş 15 gram
Koyun kıyma (az yağlı) 2 3/4 su bardağı 500 gram
Biber salçası 1 tatlı kaşığı 5 gram
Nane 2 yemek kaşığı 2.5 gram
Tuz 2 tatlı kaşığı 12 gram
Kara Biber 1 tatlı kaşığı 2 gram
Kırmızı biber 1 tatlı kaşığı 2 gram
Kimyon 1 tatlı kaşığı 2 gram
Yeni bahar 1/2 tatlı kaşığı 1 gram

Yapılışı

Bulguru geniş bir kaba koy, üzerine suyu gezdir, kapat 30 dakika beklet. Soğanı ve sarımsağı soy, yıka. Soğanı rendele, sarımsağı ez. Kıyma, soğan, sarımsak, salça, nane, tuz ve baharatları bulgura ekle ve iyice yoğur. Eti hafif ıslatarak altı parçaya ayır. Her parçayı şişlere geçir. Parmak izi bırakacak şekilde sıkarak 2.5 santimetre çapında şiş köfteler hazırla. Yemekten varım saat önce. hafif kömür ateşi üzerinde çevirerek pişir. Şişlerle veya şişten çıkarıp servis tabağını al.

Porsiyon adedi: 6

Besin Değeri
(Yaklaşık 1 porsiyonun)

Enerji 333 cal
Protein 17.3 g
Yağ 18.2 g
Karbonhidrat 25 g
Kalsiyum 39 mg
Demir 3.28 mg
Fosfor 222 mg
Çinko 3 mg
Sodyum 814 mg
A Vitamini 174 iu
Tiamin 0,20 mg
Riboflavin 0,19 mg
Niasin 5,30 mg
C Vitamini 2 mg
Kolesterol 58 mg

Notlar

Tarif Gaziantep’den alınmıştır. Yufka ekmek ve soğan piyazı ile servis edilmektedir. Kömür ateşi hazırlama olanağı yoksa, şekillendirilmiş köfteler halinde şişten çıkarılır. Yağlanmış tepsiye dizilerek fırında, veya teflon tavaya konarak ocakta pişirilir.

Bir Cevap Yazın

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Connecting to %s

Information

This entry was posted on Nisan 27, 2008 by in KEBAB, YEMEK.
%d blogcu bunu beğendi: