SATICI

SaticiWordPress.com

alinazik kebabı

Malzemeler

5 Adet patlıcan
500 gr kıyma
2 Çorba kaşığı margarin
1 kg yoğurt
6 Diş sarımsak
Tuz, karabiber, kırmızı pul biber

Hazırlanışı

Patlıcanları közleyip kabaklarını soyun.
İnce ince kıydıktan sonra çatalla ezerek püre haline getirin.
Margarini tencerede eritip kıymayı ilave edin.
Tuz, karabiber ve kırmızı pul biber ekleyerek kavurun.
Hazırladığınız patlıcan püresini geniş bir tencereye alıp çok kısık ateşte ısıtın.
Suyu süzülmüş yoğurt ve dövülmüş sarımsakları ilave edip yavaş yavaş karıştırın.
Ilınınca servis tabağına alıp kıymalı karışımı üzerine yayın.
Közlenmiş domates ve sivri biberlerle süsleyip servis yapın.

NOT : Kıymayı kavururken 4-5 adet sivri biber ve ince kıyılmış 1 adet soğan da ekleyebilirsiniz.

Bir Cevap Yazın

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Connecting to %s

Information

This entry was posted on Nisan 27, 2008 by in alnazik kebabı, KEBAB, YEMEK.
%d blogcu bunu beğendi: