SATICI

SaticiWordPress.com

ALA ÇORBA

Malzemeler
2 orta boy sogan
350 gr.
patlican
1/2 kg. kabak 1/2 kg.
domates
1 yesil çarliston biber
1 kirmizibiber
4 çorba kasigi zeytinyagi (60 ml.)
2 dis dövülmüs sarmisak
3 çorba kasigi taze kiyilmis feslegen
2 çorba kasigi taze veya kuru
kekik
2 çorba kasigi maydanoz
2 çorba kasigi taze
nane
2 çorba kasigi domates püresi
2 taze sogan
Tuz,
karabiber

Yapilis Tarifi
Soganlari yarim halkalar halinde dograyin. Patlicanlari önce dörde kesin, sonra iri küpler halinde dograyarak, tuzlu suda bekletip yikayin. Kabaklari robotta dilimleyin. Domateslerin kabuklarini çikartin ve büyük küpler halinde kesin. Çarliston biberleri uzun seritler halinde kesin. Zeytinyagini tencerede isitin, taze sogan ve sarmisaklari 5 dk. kadar kavurun. Soganlar yumusamali, ancak renkleri koyulasmamalidir. Kavrulmus soganlara diger bütün malzemeleri ilave edip 2-3 dk. sote edin. Tencerenin kapagi kapali olarak 30-40 dk. kadar orta ateste pisirin. Sicak veya soguk servis yapabilirsiniz

Bir Cevap Yazın

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Connecting to %s

Information

This entry was posted on Nisan 27, 2008 by in ÇORBA, YEMEK.
%d blogcu bunu beğendi: