EKMEK DOLMASI

EKMEK DOLMASI
Bir tane dolmalık ekmeği üst kısmından, (kapak gibi düşünün) elinizin gireceği kadar kesin. İçini boşaltıp, çıkardığınız içleri ufalayın.
Diğer tarafta; 200 gr kadar kıymayı biraz sıvı yağda hafifçe kavurun, sonra ufaladığınız ekmek içlerini atın, bir iki kez karıştırdıktan sonra ateşi kapatın. Yarım demet maydanoz ve karabiber serpip yine karıştırın. Boş ekmeğin içine kıymalı malzemeyi doldurun, daha önce kestiğiniz kapağı da üzerine koyun.

Biraz tereyağında (sıvıyağ da olabilir) renk verecek kadar salçayı kavurup, ekmeğin üzerini kaplayacak şekilde sürün.
Ekmeğe su değmeyecek şekilde yarım saat buharda pişirin, sıcak sıcak dilimleyip yoğurtla servis yapın.
Daha yumuşak olmasını istiyorsanız ya da ıslak ekmeğe tahammülünüz varsa pişirirken suya değebilir de… (Kayınvalidem öyle yapardı)
Not: Ekmeğin bayatlamasını bekleyin; Aksi taktirde içini rahat ufalayamazsınız ve hamur olur.
Afiyet olsun.

Reklamlar

Bir Cevap Yazın

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Connecting to %s